Oktay Usta – Tarçınlı Lokma Tarifi
Oktay Usta ‘nın yemeklerini bilmeyen yoktur. Yaptığı yemekler hem ekonomik hemde son derece lezzetlidir. Ramazan dolayısıyla genelde hafif tatlılar seçiliyor. İftarda çok ağır yemekler yemek kilo problemlerine yol açabilir. Hafif bir tatlı olan Tarçınlı Lokma ‘nın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Tarçınlı Lokma Tatlısı
Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 Adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2,5 Su bardağı un
2 Adet karanfil
Su
Şerbeti için
3 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su Dörtte bir limon
Hazırlanışı:
Karanfili havanda dövüp toz haline getiriyoruz. Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını açıyoruz. Mayayı biraz su ile eritip azıcık unla bulamaç yapıp kenarlardaki unu bulamacın üzerine kapatıyoruz. Ilık ortamda mayalandırıyoruz. Bir bardakta su ve tuzu eritip yumurta kırıp hamura ilave ediyoruz. Kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Alttan üste doğru hızlı hızlı karıştırıyoruz. Üzerine örtü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Bir tavaya bolca sıvıyağ koyuyoruz. Mayalanmış hamurumuzu avucumuza alıp sıkarak çıkan top şeklindeki hamuru, sıvıyağa batırılmış tatlı kaşığıyla alıp, sıcak yağa döküyoruz. Karıştırarak kızartıyoruz. Buradan hazırlanmış ve soğumuş şerbete atıp karıştırıyoruz. Şerbetini içine çektikten sonra, servis tabağına alıyoruz. Üzerine toz tarçın, hindistan cevizi, yeşil fıstık serpip servis yapabilirsiniz.
Şerbetin Hazırlanışı:
Bir tencereye şekeri, suyu, Iimonu koyup 10 dakika kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor.