MasterChef Sebzeli Tavuklu Noodle Tarifi
MasterChef programında 15 ekim pazartesi akşamı dokunulmazlık oyunu için yarışmacılardan Sebzeli tavuklu noodle yapmaları istendi. Yarışmacılara örnek olarak sunulan sebzeli tavuklu noodle üç şef ( Mehmet Yalçınkaya, Hazer Armani ve Somer Sivrioğlu) tarafından hazırlandı.
İzleyiciler için Masterchef yarışmasında yapılan sebzeli tavuklu noodle tarifini paylaşmak istedik. Merak eden bir çok izleyici tarifi rica ettiler.
Malzemeler
300 Gram Tavuk Göğüs, İnce dilimlenmiş
165 Gram Egg Noodle, (veya 3 parça) Paketin üzerindeki pişirme talimatlarına uygun olarak pişirilmiş
100 Gram Yeşil Fasulye, Dilimlenmiş
3 Adet Bebek Mısır, Dilimlenmiş
1 Adet Kırmızı Biber, Küp doğranmış
3 Yemek Kaşığı Haşlanmış Kırmızı Fasulye
4 Adet Yeşil Soğan, Dilimlenmiş
3 Diş Sarımsak , İnce kıyılmış
1-2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Tatlı Kaşığı Esmer Şeker
2 Yemek Kaşığı İstiridye Sosu
2 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı Su
Marine için:
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Tatlı Kaşığı Susam Yağı
Servis için:
Taze Kişniş Yaprakları, İnce kıyılmış
Yapılışı
Bir kasede ince dilimlenmiş tavukları mısır nişastası ve 1 tatlı kaşığı susam yağı ile iyice harmanlayıp, bir kenarda bekletin.
Ayçiçek yağını wok tavada ısıtın. İnce dilimlenmiş tavuk parçalarını ilave edin ve yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sotelediğiniz tavukları bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.
Wok tavayı tekrar ısıtın. İnce kıyılmış sarımsak ve yeşil soğanları ilave edip, 1 dakika kadar soteleyin. Kırmızı fasulyeleri, şekeri, küp doğranmış kırmızı biberleri, bebek mısırları ve taze fasulye dilimlerini de ilave edip, 1 dakika daha soteleyin. Ardından 2 yemek kaşığı su ilave edin ve 2 dakika boyunca kendi buharında pişmeye bırakın.
Noodleları bir çatal yardımıyla hafifçe ayırın. Önceden pişirdiğiniz tavuk dilimleri, istiridye sosu ve soya sosu ile birlikte wok tavaya ilave edip, iyice karıştırın. Tüm malzemeleri 2 dakika daha soteledikten sonra yemeği ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış taze kişniş yapraklarını serpiştirip, servis edin.