MasterChef Creme Brulee (Krem Brüle) Tarifi
Fransız mutfağının en popüler tatlılarından biri olan creme brulee, az malzemesi ve pratik şekilde yapılıyor olmasına rağmen bir çok püf noktası ve teknik barındırıyor. Masterchef yarışmasında yapılan Creme Brulee (Krem Brüle) tatlısı en çok araştırılan konulara yerleşti. Sizler için Creme Brule nasıl yapılır ve püf noktalarını nelerdir sorularını yanıtladık.
Krem brüle, Avrupa’da hem Fransızların hem İtalyanların hem de İngilizlerin “bu tatlı bizim” dedikleri bir lezzet. Reçetesi, 1600’lü yıllara dayanan bu tatlı, ipeksi bir kreması oluyor, üzerine şeker yakılıyor. O şekerin çıtırlığıyla ipeksi krema buluşunca, ortaya nefis bir tatlı çıkıyor. Her yemeğin ardından servis edebilirsiniz. Yapması da son derece kolay ve çok az malzeme ile yapılıyor. Televizyon ekranlarının sevilen yarışması MasterChef’te bu akşam yine lezzetli bir yaz menüsü vardı. Şefle tatlı olarak orman meyveli creme brulee’yi istedi. Peki Orman Meyveli Creme Brulee (krem brule) nasıl yapılır? Tarifi? Detaylar haberimizde…
CREME BRULEE(KREM BRÜLE) TARİFİ:
MALZEMELER
1 bardak krema
5 yumurta
5 kaşık toz şeker
40 gram tereyağı (Oda sıcaklığında bekleyecek)
Yarım bardak süt
1 paket vanilya
Karameli için;
4 yemek kaşığı esmer şeker
YAPILIŞI
Yumurtaların beyazlarını sarısından ayırın ve kaseye koyun.
Üzerine toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Süt ve kremayı küçük bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar kısık ateşte karıştırın.
Kaynayan karışımı oda sıcaklığında bir süre bekletin. Başlangıçta hazırladığınız yumurta sarısı ve vanilyayı yavaşça ekleyerek karıştırın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını da karışıma ekleyin ve 1-2 dakika kadar karıştırmaya devam edin.Hazır olan karışımı fırın kaplarına doldurun.
Fırın tepsisinin tabanına bir parmak kalınlığında su doldurun ve tatlıları dizin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlılar ılıklaşınca buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun…