Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi
Yaz aylarının geldiği şu günlerde hafif tatlı tariflerimize devam ediyoruz. Malum yaz ayları ağır tatlılardan kaçınmak gerek. Kilo problemi olsun, sindirme problemi olsun peşimizi bırakmaz.
Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri;
- 75 gr margarin
- ½ su brd un
- ½ tatlı kaşığı nişasta
- 4/3 su brd toz şeker
- ½ lt süt
- 1 pk vanilya
Üzeri için;
- 250 gr çilek
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Sıcaklar iyice arttınca daha hafif ve meyveli tatlıları tercih etmeye başladık. İşte size hem hafif hem lezzetli bir tatlı, afiyet olsun.
Hazırlanışı;
Margarini eritip un ve nişastayı biraz kavuruyoruz. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip yalancı tavukgöğsünü hazırlıyoruz. Sudan geçirdiğimiz borcama harcı döküp soğumaya bırakıyoruz. Ben 30*30 büyüklüğünde kare bir kap kullandım. Dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz.
Üzeri için çilekleri rondodan geçirip 1,5 yemek kaşığı şeker ile bir süre kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra yalancı tavukgöğsünün üzerine yayıyoruz.