yemek

  • Yemeklerzayiiif

    Gelin Fasulyesi (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Adet Soğan 200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 2 Adet Patates 1/2 Çay Bardağı Pirinç 1 Çorba Kaşığı Salça TuzHAZIRLANIŞI Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.…

    Devamını Oku »
  • Yemeklerzayiiif

    Güneybatı biber bardağı

    MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 5 adet kırmızı, sarı veya yeşil dolmalık biber (ortadan ikiye bölünmüş) 1/3 su bardağı ince doğranmış soğan 1/2 şeker kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı domates ve kırmızı biber (küp şeklinde doğranmış) 1 su bardağı mısır konservesi 1/2 su bardağı doğranmış cheddar peyniriHAZIRLANIŞI Biberleri bir tencerede sıcak suda hafif haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkarıp…

    Devamını Oku »
  • Yemeklerzayiiif

    Hindi etli böğürtlenli pirinç

    MALZEMELER Pancakes için Malzemeler: 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 1 su bardağı doğal (yabani) Amerikan Pirinci (haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş) 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yumurta, sarısı beyazından ayrılmış Soya yağıBöğürtlen Sosu için Malzemeler: 2 su…

    Devamını Oku »
  • Yemeklerzayiiif

    Hollanda Patates Yahnisi

    MALZEMELER 1 kg patates 1 kg lahana 2 adet sucuk 2 adet elmaHAZIRLANIŞI Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın. Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın. Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana kaynarken sucukları kare…

    Devamını Oku »
  • Yemeklerzayiiif

    Hunnak

    MALZEMELER 1/2 kg patates 1/2 kg kıyma 1soğan 3 biber 2 domates 1 su bardağı süt rendelenmiş kaşar, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber galeta unuHAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçine süt, yumurta, rende kaşar, tuz, karabiber ekleyin. Diğer tarafta, Sıvıyağın içinde soğanı, biberi ve kıymayı kavurun, domatesleri ekleyerek,…

    Devamını Oku »