Lokma Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı
MALZEMELER
1 tatli kasigi toz maya
1 cay baradagi ilik su
1 corba kasigi seker
3 su bardagi un
SERBETI
4 su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon suyu
YAPILISI
Ilk once serbet kaynatilir ve sogumaya birakilir.
Maya 1 cay bardagi ilik su ile eritilir. Az un, seker ilave edilir ve akici tahin kivaminda bir bulamac yapilir. Uzeri 3 su bardagi un ile kapatilir karistirmadan ve mayalanmaya birakilir.
Hamur mayalanmaya baslayinca unda catlaklar olusur. Alabildigi kadar ilik su ile hepsi karistirilir tekrar yumusak bir hamur elde edilir. Uzeri kapatilir ve tekrar mayalandirilir. Hamur iyice kabarinca elimize alinir ve her defasinda yaga batirilmis cay kasigi ile alinir ve kizgin yagda kizartilir.
Yagi iyice suzdurulur ve soguk serbete atilir. Sebetin icinde 10 dakika kadar bekletilir ve cikartilir servis yapilir.