MasterChef Levrek Möniyer Tarifi
TV8 ekranlarında yer alan MasterChef programında 23 ekim salı günü Mehmet Şef’in hazırlamış olduğu Levrek Möniyer eleme yarışı yemeği olarak yarışmacıların karşısına çıktı. Yarışmacılar Mehmet Şef’in tabağına en yakın tabağı yapmaya çalışarak yarışmadan elenmemek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Yarışmayı izleyenler Beğendili Levrek veya Levrek Beğendi olarakta bu yemeği biliyor.
Yemeği merak eden izleyiciler için tarifini paylaşıyoruz.
Beğendili Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram levrek (ya da istediğiniz bir balık çeşidi)
- 7-8 adet çeri domates
- 8-10 adet arpacık soğan
Kızartmak İçin :
- Ayçiçek yağı
Beğendi İçin :
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Muskat rendesi (isteğe bağlı)
- 2-3 adet köz patlıcan
Beğendili Levrek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar. Bu tarifin daha lezzetli olmasını istiyorsanız balığı marine etmenizi tavsiye ederim. Yani, baharat ve sebzelerle dinlendirmek.
Marine için: temizlenmiş (pulu alınmış), doğranmış ve üzerine çizikler atılmış balık parçalarını bir kaba koyun. İçine limon dilimleri, tane karabiber, defne yaprağı ve bir miktar tuz ilave edin. İyice karıştırıp 1 saat kadar dinlendirin. Bu şekildeki marine etme işlemi bu lezzetli tarifi daha lezzetli yapacaktır.
Beğendi için; yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Unu ilave ederek kokusu gidene kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve 1-2 çay kaşığı muskat rendesini de ekleyin. En son doğranmış köz patlıcanları ilave edin. 4-5 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Bir tavada yağı kızdırın. Balık etlerini eşit bir şekilde kızartın. Eğer balıkların tavada piştiğinden emin değilseniz ikinci aşama olarak fırına da atabilirsiniz.
Tepsiye yağlı kağıt koymayı unutmayın bu arada. Pişen balık etlerini bir kenara alın. Arpacık soğan ve çeri domateslerini kızgın yağda kızartın. Servis tabağına önce beğendi, sonra balık, son olarak da sotelenmiş sebzeleri koyarak servis edin.
Afiyet olsun.