Parmak Tatlısı Tarifi
Şerbetli tatlılar her ne kadar biraz ağır gelsede asla vazgeçemiyoruz. Tatlı krizlerini bastırmak için birebir, nefis bir tatlı Parmak Tatlısı. Çokta pratik ve malzemeleri her evde bulunan cinsten. Kesinlikle denemelisiniz.
MALZEMELER:
4 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
-Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alıp,kaynatın. 10 dakika orta ateşte bırakın ve limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha kaynatın. Şerbetinizi soğutun.
-Yoğurt ,şeker ve sıvıyağı yoğurma kabına alıp, karıştırın.
-Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın ve akını ekleyin.
İrmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip; hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parmak şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Benim tatlılarım çok güzel kabardı ve biraz büyük oldu. Siz daha küçük yapın. Tatlıyı çok büyük şekilde yaparsanız şerbetini iyi çekmez.
Üzerlerine 1-2 damla suyla açtığınız yumurta sarısı sürün ve keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına çizgi yapın.
-185 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirin.
-Şerbet soğuk, tatlı sıcak olcak.
-Fırından çıkan ve ilk 1 dakika sıcaklığı çıkmış olan tatlıya soğuk şerbeti boşaltın. Tatlının şerbeti daha iyi çekmesi için, tepsinin üzerine başka bir tepsi koyun ve biraz bekletin.
-Üzerinden tepsiyi kaldırın ve tatlıları süsleyip, servis edin.