Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

Un Helvası – Yemekteyiz – Gülşade

Yemekteyiz programı tekrar eski ününe kavuşmuş gibi görünüyor. Şimdi sizlerle Un Helvası ‘nın  tarifini paylaşacağız. Un Helvasını yemekteyiz programından Gülşade hanım yapmıştı. Un Helvası yaz aylarında yenilbilecek, çok hafif diyebileceğimiz bir tatlıdır. Denemeyenlere tavsiye ederiz.

Ayrıca Lokum Pilavı tarifinide buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı mısır özü yağı (Sıvı yağ)
2 bardak un

Şerbet için:
3 bardak su
2 bardak şeker

un-helvasi

Hazırlanışı:

Yağ ile birlikte un kavrulur bir yandan da şerbet hazırlanır.Un yanmayacak şekilde iyice kavrulduktan sonra üzerine şerbeti dökülür.Bir süre daha kıvamı istenilen şekle gelene kadar pişirilir.(Çok fazla kavurmayın aksi halde kararır.)
Çam fıstıkları da eklenebilir.Fakat çam fıstığı ekleyecekseniz pişmeye yakın ekleyin ki kararmasınlar.Pişen helvaya yemek kaşığı ile şekil verilerek sevis yapılır.

İlgili Makaleler