Un Helvası – Yemekteyiz – Gülşade
Yemekteyiz programı tekrar eski ününe kavuşmuş gibi görünüyor. Şimdi sizlerle Un Helvası ‘nın tarifini paylaşacağız. Un Helvasını yemekteyiz programından Gülşade hanım yapmıştı. Un Helvası yaz aylarında yenilbilecek, çok hafif diyebileceğimiz bir tatlıdır. Denemeyenlere tavsiye ederiz.
Ayrıca Lokum Pilavı tarifinide buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı mısır özü yağı (Sıvı yağ)
2 bardak un
Şerbet için:
3 bardak su
2 bardak şeker
Hazırlanışı:
Yağ ile birlikte un kavrulur bir yandan da şerbet hazırlanır.Un yanmayacak şekilde iyice kavrulduktan sonra üzerine şerbeti dökülür.Bir süre daha kıvamı istenilen şekle gelene kadar pişirilir.(Çok fazla kavurmayın aksi halde kararır.)
Çam fıstıkları da eklenebilir.Fakat çam fıstığı ekleyecekseniz pişmeye yakın ekleyin ki kararmasınlar.Pişen helvaya yemek kaşığı ile şekil verilerek sevis yapılır.