Yediğimiz Besinlerde Yapılan Sahtekarlıklar
Günümüzde sahtecilik ve dolandırıcılık o kadar abartıldı ki artık yediğimiz ekmekten bile çalıyorlar. durum böyle oluncada sağlık açısından giderek kötüleşen bir toplum haline geliyoruz.
Alışveriş yaparken, pazarlık yaparken güvendiğimiz kişilerle, tanıdığımız kişilerle alışveriş yapmaya özen göstermeliyiz. Şimdi gelelim yediklerimize yapılan sahtekarlığa;
– Soframızda her öğün bulunan ekmeğe karbonat katılarak rengi beyazlaştırılıyor.
– Et terbiye edilirken %20-25 oranında su verilip ağırlaştırılıyor. Siz bir kilo diye alıyorsunuz ama onun sadece 750 gramı et.
– Karabibere renk alması için kanserojen boya katılıyor.
– Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir olarak piyasaya sürülüyor.
– Salam sosis ve sucuk gibi et ürünlerine tavuk derisi bağırsağı taşlık karıştırılıyor.
– Sütün öz yağı alınarak, katı yağ ile karıştırılıyor. Bu şekilde süte yağlı süt imajı veriliyor.
– Zeytinin rengi koyulaştırılmak ve parlak hale getirilmek tekstil boyası kullanılıyor.
– Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.
– Dana kıymaya tavuk sakatatı katılıyor.
– Sütün yağı alınıp yerine margarin konuluyor.
– Kalitesiz bulgura boya katıp ayıp örtülüyor.
– Zeytinyağına rafine ayçicek, kanola, fındık ve tereyağı karıştırılıyor.
– Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar yeni yapılan sucukların içine katılıp yeniden imal ediliyor.
– Salam ve sosislerin içine hayvansal etsel atıklar katılıyor.
– Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor.
– Baharatlar arasına kurutulmuş ot ve sap karıştırılıyor.
– Depolarda iyi muhafaza edilmediği için küflenen çaylar da soframıza geliyor.”