Yemek Tarifleri

Emine Beder ‘den Patlıcanlı Hanım Ağa Sarması

Emine Beder ‘in yemekleri gün geçtikçe popüler olmaya başladı. Bizde sizlerle Emine Beder ‘in yapmış olduğu Patlıcanlı Hanım Ağa Sarması tarifini paylaşmak istedik.

Patlıcanlı Hanım Ağa Sarması

Malzemeler:

3 adet orta boy kemer patlıcan
8- 10 adet orta boy kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
karabiber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

patlicanlı hanım ağa sarması

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında boyuna dilimleye­lim. Dilimlerin üzerine tuz serpip, üst üste dizelim. 15 dakika bu şekilde bekletelim. Daha sonra tuzlarını yıka­yıp, patlıcanları kurulayalım. Yağın yarısını tavaya aktarıp, kızdıralım. Patlıcanları arkalı önlü pembeleşene dek kızarta1ım. Kızaran patlıcanların yağını süzerek, bir tabağa alalım. Sarmanın iç malzemesi için kalan ya­ğın 2-3 çorba kaşığını tavaya alalım. Küçük doğranmış soğan ve sarımsak­ları hafifçe renk değiştirene dek kavu­ralım. Ardından boyuna dilimlenen mantarları tavaya aktarıp, bıraktığı suyu çekene dek kavuralım.

patlıcanlı hanım ağa sarması

Tavayı ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. So­ğuttuktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edelim.Hazırladığımız harç­tan bir miktar, patlıcan diliminin ucu­na koyalım. Rulo şeklinde saralım. Bütün patlıcan dilimlerini bu şekilde hazırlayalım. Küçük bir fırın tepsisine patlıcan ruloların uç kısımları alta ge­lecek şekilde dizelim. Kalan yağı kü­çük bir tavaya alalım. Yağ kızınca rendelenmiş domatesi, tuzu, şekeri ve karabiberi ilave edelim. Bir taşım kaynatıp, ateşten alalım. Bu sosu pat­lıcanların üzerine gezdirelim.
Üzeri­ne rendelenmiş kaşar peyniri serpe­lim. Orta ısılı fırında 10 dakika pişir­dikten sonra makarna ya da pilavla servis yapalım.

Tarif için Filiz Teyze ‘ye teşekkürler.

İlgili Makaleler