MasterChef Turşu Suyu Tarifi
Yaz mevsiminin tam ortasında yapılan kışlık hazırlıklar başladı. Yazın taze taze dalından toplayarak sebzeleri kışa hazırlayabilirsiniz. Bunun için de ister konserve isterseniz turşu yöntemini kullanabilirsiniz. Cevabınız turşu ise mutlaka püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Tam ölçülü turşu suyu nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir öğrenmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.
Turşu, sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir. Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri ve kış hazırlığının önemli bir ürünü olan turşular oldukça sağlıklıdır. Turşusu yapılabilen sebze meyveler arasında salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, havuç, kabak, fasulye, pancar, ayva ve elma bulunur. Turşuları kurarken en önemli aşamalarının başında ise turşunun suyunu hazırlamak geliyor. Tadı tuzu yerinde bir turşu tarifi için gerekli olan tüm püf noktalarını veriyoruz. Hazırladığımız tarifi uygulayarak enfes turşular yapabilirsiniz.
TURŞU SUYU TARİFİ:
MALZEMELER
5 su bardağı kaynamış sıcak içme suyu (1 litre)
1 çay bardağı sirke (üzüm, elma vb)
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Bir tencerenin içerisine sıcak suyu alın ve kalan malzemeleri ilave edin.
Tuz eriyene kadar karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Steril edilmiş kavanozlara turşusunu kuracağınız sebzeleri yerleştirin.
Ilımış turşu suyunuzu kavanozlara pay edin. Kavanozlarızı sıkıca kapatıp turşuları serin ve kuru bir yerde bekletin.
Afiyet olsun…