Oktay Usta Saray Usulü Güllaç Tarifi
Oktay usta ‘nın yapmış olduğu tatlılardan bir tanesi olan Güllaç tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Oktay usta yemeklerini bilmeyen yoktur. Televizyondan bakında çok lezzetli görünüyorlar. Acaba evde yapınca o kadar lezzetli oluyor mu? Tarif bizden denemesi sizden.
Malzemeler :
10 yaprak hazır güllaç
2.5 litre süt
2.5 su b.toz şeker
1 su b.pudra şekeri
1 su b.hindistan cevizi
yarım çay b.gülsuyu
yeşil fıstık
file fındık
Süslemek için:
kiraz şekerlemesi
toz yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün. Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın. Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.
Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını,hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, file fındık ilave edin. Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın. Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin. En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.
Kaynak: Oktay Usta