Şöbiyet Tarifi | Oktay Usta
Sonunda beklediğimiz Ramazan Bayramı geldi ve her evde değişik değişik tatlılar yapılmaya başlandı. Tabi bayram tatlısı baklavadır diyenlerde var. Ama herkesin baklava yapması bir yerden sonra bıkkınlık getiriyor ve artık baklavayı bırakın yemek, görmek bile istemiyorsunuz.
Oktay Usta’nın tatlılarından birisi olan Şöbiyet bayram tatlısı olarak harikadır. Gerek misafirlere, gerekse kendinize verebileceğiniz en güzel tatlılardan bir tanesidir. Oktay Usta bu tarifi programında vermişti. Bizde sizlerle paylaşıyoruz.
Oktay Usta Şöbiyet Tarifi :
Malzemeler :
* 10 milföy
* 2 su b.ceviz
* 2 çorba k.tereyağı
Şerbeti için:
* 4 su b.toz şeker
* 3 su b.su
* 1 dilim limon
Hazırlanışı :
Milföy hamurların her karesini 4’e kesin.Kestiğiniz hamurun içine ceviz parçaları ekleyin. Daha sonra iki ucundan milföy hamurlarnı birleştirin.Fırın kabına üçgen şekilleri üste gelecek şekilde dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Eritilmiş olan tereyağını fırın kabına dizdiğiniz kolay şöbiyetin üzeribe dökün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave edin. Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Kolay şöbiyet fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çektikten sonra servis edin.
Kaynak: Oktay Usta