Tahinli Çörek Tarifi – Malzemeleri
Yemek tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şimdiki tarifimiz tahinli çörek. Havaların ısınmasıyla uzmanlar hamur işini fazla yemeyin deseler de kahvaltıda tahinli çörek gibi yoktur.
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin oda sıcaklığında
2 çorba kaşığı sirke
1 yumurtanın akı hamura sarısı üzerine
1 paket kabartma tozu
Alabilesiye un
1 çay kaşığı tuz
İC MALZEMESİ
1 kase ceviz içi
1 kase tahin
1 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.
Üzerine un, kabartma tozu, tuz eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur merdane ile dikdörtgen şeklinde yarım cm kalınlığında açılır.
Üzerine önce tahin sürülür, sonra ceviz ve şeker serpilir.
Geniş kenarından başlayarak sıkı bir şekilde rulo yapılır.
Verev şekilde kesilir ve tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüür ve susam serpilir.
Fırında 350 (180) derecede üzeri kızarasıya kadar pişirilir.