Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

MasterChef Haşhaşlı Bükme Tarifi

Görünüşüne göre yapılması çok zor olmasa da bazı püf noktaları içeren haşhaşlı bükme beş çayının yanında çok iyi gidiyor. Lezzeti damaklarda iz bırakacak olan bükme Afyon yöresinin meşhur tariflerinden. Peki haşhaşlı bükme nasıl yapılır? Bükmenin içinde hangi malzemeler var? İşte sorunun yanıtı:

Afyonkarahisar’a ait bir tür börek olan haşhaşlı bükme, adını katlama şeklinden alıyor. Afyonkarahisar’da genellikle vişne hoşafıyla veya kavun ve karpuzla servis edilen bu lezzet, mercimekli yada patatesli de yapılabiliyor.  MasterChef Türkiye’nin yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan Haşhaşlı bükme pişirilmesi istendi. Dün akşam hazırlanan özellikle Afyon yöresinde sevilerek tüketilen haşhaşlı bükme tarifi de en çok dikkat çeken tariflerden biri oldu.  Çok beğeneceğinize emin olduğumuz bükmenin tarifini ve malzemelerini aşağıda bulabilirsiniz.

lgcp5 1598864353 8263

HAŞHAŞLI BÜKME TARİFİ:

MALZEMELER

6-6,5 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı toz şeker

İç harcı için;

4 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Şeker, maya ve sütü karıştırıp 10 dakika bekletin. Yumurta ve sıvı yağı da ekleyerek 1-2 tur karıştırın.

Tuzunu atıp yavaş yavaş ununu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. 4 eşit bezeye bölün.

Bir kapta haşhaş ve sıvı yağını homojen hale gelene kadar karıştırın. Bezenin birini açın.

Üzerine harçtan koyup her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin.

Kalan bezeleri de açıp harçtan sürün. Bıçak yardımıyla şeritler şeklinde kesiyoruz. Her bir şeridi zıt olacak saat yönüne çevirin.

Kendi ekseninde dolayıp yağlı kağıda dizin. Şeritler bitene kadar hepsini bu şekilde yapın.

Yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 ila 30 dakika kadar kontrollü pişirin.

Afiyet olsun…

İlgili Makaleler