Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

Keşkül Tarifi – Yemekteyiz – Bengi

Yemekteyiz programı yeni bir haftaya başladı. Geçen haftaki yarışmayı Gülşade hanım kazanmıştı ve Geçen haftaki program çok eğlenceli olmuştu. Bu haftada çok eğlenceli olacak gibi görünüyor. Bengi hanım bu haftanın ilk yarışmacısı oldu ve yaptığı yemeklerden biriside keşkül idi. Bizde keşkül tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Bengi Hanım’ın Menüsü:

  • Ezo Gelin Çorbası
  • Patlıcan Meyhane Pilavı
  • Enginar Yatağında Bakla
  • Zeytinyağlı Fasülye
  • Cacık
  • Domates Salatası
  • Keşkül

Keşkül

Malzemeler:

Yarım su bardağı pirinç unu
2 yumurta sarısı
1 su  bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz badem

keskul

Hazırlanışı :

Yarım su bardağı pirinç ununun üzerini suyla tamamlayıp bardak içerisinde pirinç ununu çözün. Tencereye ekleyin. 2 yumurta sarısını, toz şekeri, sütü de ekleyip kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu esnada mikser kullabilirsiniz.Kaynadıktan sonra vanilyayı ve bademi ilave edin, biraz daha karıştırarak pişirin. Kaplara paylaştırın. Önce oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda sonra buzdolabında soğutun ve artık servis yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. keşkül çok beğenilmişti,ben tarifini alamamıştım ancak tarifte yanlış hatırlamıyorsam hindistan cevizi de vardı.sanırım gözünüzden kaçmış, tam tarfe ulaşmayı çok isterim.